Previous Next

A tolóajtók népszerűsége töretlen, hiszen praktikusak, helytakarékosak és sok esetben esztétikusabbak, mint a hagyományos nyíló beltéri ajtók, ráadásul ma már elfogadhatóan olcsóak is. 

Falban futó tolóajtók

Falban futó tolóajtók esetében a vasalatot és a kinyitott ajtólapot egy erre a célra kiképzett, összes szükséges vasalattal és kiegészítővel ellátott tolóajtó zseb fogadja, a zsebet pedig vagy gipszkarton vagy egyéb épített fal takarja.

Előnye:

  • esztétikus konstrukció

Hátránya:

  • nagyobb helyigény az épített fal miatt
  • a gipszkartonos munkáknak köszönhetően gyakran kétszer-háromszor annyiba kerülnek, mint a fal előtt futó verziók

 

Fal előtt futó tolóajtó

Fal előtt futó tolóajtó esetében a vasalatot takaró "karnis" és az ajtólap is látszik mind nyitott, mind csukott állapotban. A falkávára egy, a nyíló ajtónál megismert, sima átjárótok kerül beépítésre.

Előnye:

  • egyszerű, olcsó konstrukció
  • kis helyigény
  • bármelyik hagyományos falnyílás akár utólag is átalakítható a tolóajtó számára

Hátránya:

  • a fal előtt futó ajtólap útjában nem lehet semmilyen bútor vagy tárgy

Ha kicsit is szempont a szag- és a hangszigetés, lehetőleg egyik verziót se válaszd. A fal előtt futó tolóajtónál szabad szemmel látható a kb. 2 cm–es működési hézag, tehát eláll a faltól az ajtólap, míg a falban futó tolóajtónál az ajtólapot tartó “kocsiknál” átterjed a szag és a hang, bár léteznek szigetelő opciók, a végeredmény tekintetében egy szigetelt tolóajtó mégis elmarad egy hagyományos nyíló ajtótól Ne feledd, tolóajtó kivitelben a festett ajtótól a CPL ajtón keresztül a legegyszerűbb laminált dizájnajtóig bármelyik modellünk rendelhető, Neked csak azt kell eldönteni, hogy falban vagy fal előtt futó kivitelben kéred az ajtódat.

.

Copyright 2018. Szilvadesign

Search